Multisportuka.no 15-19 August 2022

"Slitsomt men gøy!"


Lillomarka skiklubb og Høybråten og Stovner Il’s langrennsgruppe inviterer gutter og jenter mellom 9 og 15 år, født 2007-2013 til Multisportuka.no!

Her blir det aktiviteter/trening hele dagen. I år er det 17. gang vi gjennomfører Multisportuka.no, og etter Covid gleder vi oss over at vi ikke lenger har begrensninger! Multisportuka avvikles som alltid i siste uke av ferien med base i Lillomarka Arena.

Meld deg på HER

Vi sender ut oppdateringer på vår Facebookside

Meld deg også inn i Facebookgruppen vår, der kan dere komme med innspill og dialog.

PS: Ris & Ros etter fjoråret har fått konsekvenser, det blir ikke bare rosinboller ;-) 

Om Multisportuka

Våre ski-juniorer er instruktører og tar deltagerne med på varierte og spennende økter med rulleski, bryting, sykkel, orientering, skyting, bading, kanopadling, ballspill, fotball, klatring, bandy på rulleski, elghufs og ikke minst diverse morsomme multisportskonkurranser. Dette betyr et meget variert program og vi sier gjerne at vi har den multisportuka i Oslo-området med de fleste forskjellige aktivitetene.


Utstyr

 • Gode joggesko (+ et gammelt par som kan være med på aktiviteter som fotball)
 • Treningstøy
 • Rulleski hvis du har (vi har gratis utlån av rulleski, gi beskjed ved påmelding)
 • Sykkel
 • Sykkelhjelm (brukes til rulleski og sykkeltur)


Program

Vi starter mandag kl 08:00, deretter hver morgen kl. 0830. Det blir servert lunsj mellom øktene. Forfriskninger, frukt mv. også etter siste økt. 

Aktivitetene slutter kl.1530, utøverne hentes innen kl 1600.

 

Pris og påmelding

Pris pr. deltaker er kr. 1600.- som betales ved påmelding. Søskenmoderasjon er på kr. 900 (1600 + 900 + ....) 

På grunn av logistikk og antall instruktører har vi satt et tak på 200 deltakere.
Løpende oppdatering deles på denne nettsiden, samt på vår Facebookside

Påmelding er bindende. Ved kansellering innen 1. august blir påmeldingsavgift erstattet minus 100 kr administrasjonsavgift. Etter 1. august er kun sykdom/skade gyldig grunn for kansellering, med 50% administrasjonsavgift. Blir det kansellering pga Corona/COVID-19 erstatter vi påmeldingsavgift minus 50 kr.


Ønsker du mer info?
Josef Noll: 9083 8066

Tiril Friid Hauglund: 9303 5978 / tiril.friidhauglund@gmail.com 


Meld deg på HER


Lyst på mer trening?

Har du lyst å fortsette å trene etter Multisportuka? Ta kontakt med en klubb i nærheten. Lenger ned finner du kontaktinfo til de klubbene som var med å gjennomføre Multisportuka.

Høybråten og Stovner IL
(HSIL) langrenn
Kontakt: langrenn@hsil.no
https://www.hsil.no/portal/arego/club/977/sport/26
Lillomarka skiklubb
Kontakt: https://www.lillomarkaski.no/p/34034/kontakt-oss
https://www.lillomarkaski.no
Oslo Skiskytterlag
Kontakt: ossl@hotmail.no
https://ossl.no/
Oslo Bryteklubb
Kontakt: post@oslobryteklubb.no
https://www.oslobryteklubb.no/
Gjelleråsen IF ski
Kontakt: ski@gif.idrett.no
https://gjellerasen-if.spoortz.no
Lørenskog ski
Kontakt: post@lorenskogski.no
https://lorenskogski.no/
Skedsmo Skiklubb
https://www.skedsmoskiklubb.no/teams/treningsgrupper
Årvoll IL langrenn
http://www.aarvoll.no
Lillomarka O-lag
Kontakt: leder@lillomarka.no
http://lillomarka.no

Bilder fra Multisportuka 

HER kan dere se bilder fra tidligere Multisportuker!

Takk! - og gjenglemt tøy

En stor takk til våre fantastiske deltagere, instruktører, og samarbeidspartnere.

 • Gjenglemt: Vi har to sekker med gjenglemt, bl.a. Kombiskisko og Salomon trainingssko. Sekker står i lager 1 i arena. Stikk innom Lillomarka Arena tirs 17Aug2021 eller tors  19Aug2021 kl 1800 og be om at lager blir åpnet. 
 • Våre fantastiske samarbeidspartnere: Vi ønsker å takke Apalløkka skole (Elisabeth, Kamal, Jan Erik) og Bjørnåsen skole (Hilde) for lån av kano, Bydelen (Mikael, Kari) for lån av telt, Nærbakst fort brød og boller, og Akers Avis Groruddalen for mediedekning.
 • Multisportuka er en samarbeid på tvers av klubber i dalen. Takk til Høybråten og Stovner HSIL langrenn og Lillomarka ski for støtten siden oppstart i 2006, og hjelp med øvelser/instruktører fra Oslo Skiskytterlag, Oslo Bryteklubb, Lillomarka O-lag, Gjelleråsen IF ski, Lørenskog ski, Skedmo Skiklubb, Årvoll IL langrenn, Nittedal IL
 • Deltagerne for en kjempeflott innstilling: "Vi er med i alt" og foreldre for tilliten. Det ble legevakt i år også og en god del skrubbsår. Det ser ut at vi klarte å holde delta-varianten utenfor. 

Vi var heldige (igjen) med været, og kunne nyte uken ute i naturen.  Og som Akers Avis Groruddalen skrev: "Multisportuka traff blink nok en gang".  Les hele rapporten fra Multisportuka i vår bildegalleri.

Og hvis du har noen kommentarer, gjerne bruk 2 min på "Ris & Ros til Multisportuka.no".  Vi sees i 2022, i siste uken i sommerferien.

Torsdag - den store sykkeldagen

Infobrev om sykkeldagen (torsdag), tar med på tur: en liten sekk, reserveslange, stormatpakke, drikkeflaske", og skifte-/badetøy til etterpå. Vi starter grilling rett etter syklingen ca kl 14, og ungene kan dra hjem fra kl 15. - Vi møtes i Lillomarka Arena kl 08:30. 

Ungene velger selv lengden av turen, fra 10 til 70 km, les mer på: https://its-wiki.no/wiki/HSIL:Sykling

Full rulle i årets Multisportuka.no

I dag ble det varmt, og turen til badedammen var etterspurt. Da spiller det ingen rolle at vi manglet bil med tilhengerkobling - når vi har så mange som kan dra.
Håper at dere hører noen gode historier fra deltagere. Vi er veldig fornøyde, deres barn er bare fantastisk. Vi har en pågangsmot som er helt vill - da spiller det ingen rolle at det blir småskader & tårer, og så er vi i gang igjen.
Vi fikk en del innspill om sko i myra, gjenglemt tøy, glutenfri mat... Fortsett å send innspill direkte til 9083 8066 (Josef) - vi prøver å svare på Infobrev:  https://its-wiki.no/wiki/HSIL:InfobrevForesatte

Vi delte ut T-shirt til barna, men hadde fått en leveranse med altformange små t-shirt. Dermed er det mange som ikke fikk årets t-shirt. Vi bestiller på nytt, og da kan de som ikke har fått om ca. 4 uker. Mer info senere.

Litt sliten er vi også, derfor overlater vi gjerne til barna å fortelle om uken. 

IDRETTENS  og MULTISPORTUKAs SMITTEVERNREGLER

Aller først noen regler om smittevern  som gjelder for idretten og dermed også under Multisportuka.no – Vi har tilpasset regler og ført opp noen anbefalinger

 1. Ikke møt på  hvis du er syk og meld straks fra til Josef Noll, m: 9083 8066 (SMS) hvis du blir syk. Blir du syk under trening, meldt fra til leder/trener.
 2. Vask eller desinfiser hendene før treningen starter og praktiser allment godt smittevern før under og etter hver treningsøkt. (Alle får anti-bac på hender hver dag når de møter og før  det spises lunsj og når dagen slutter)
 3. Når vi bytte utstyr, f.eks. rulleski, blir utstyr desinfisert. Vi anbefaler egne skisko (kombisko) og handsker.
 4. Vi har maks 20 utøvere i hver treningsgruppe og minst 1 leder/trener per gruppe. Samtidig oppmøte av flere grupper kan skje hvis disse gruppene kan skilles tilstrekkelig og ha hver sin leder. 
 5. Inndeling i grupper skjer etter alder på mandag. Du blir i din gruppe hele uken, ikke skift til andre grupper.
 6. Tilfeldig og kortvarig fysisk kontakt under treningsaktivitet er tillatt for utøvere under 20 år, men unngå fysisk kontakt over lang tid. 
 7. Vi fører lister hver dag over alle deltager, og har adresser og telefonnummer til foresatte/foreldre. Er det andre en foresatte som lever barna, si ifra.

Allmenn smittevern

 1. Ikke host, nys eller spytt innenfor 2m avstand til en annen person og bruk engangstørk ved behov
 2. Begrens kontakt mellom hånd og ansikt og berør minst mulig av felles utstyr og gjenstander.
 3. Rengjør med vann og såpe alt felles utstyr før og etter bruk og ved nødvendig bytte mellom personer - vi kommer til å bruke anti-bac
 4. Testløp/enkle konkurranser  kan gjennomføres som en del av treningen og regnes ikke som et eget arrangement.

Spesielle anbefalinger for Multisportuka

 1. Bruk av garderobe er meget begrenset, unngå fysisk kontakt mellom personer og tøy.
 2. Dusj bare hjemme. Vi anbefaler bading i badedammen.  
 3. Alle skal bruke egen drikkeflaske hele uka. Drikkeflasken SKAL merkes med navn. Til saft brukes drikkeflaske. Pappkrus kan bare brukes unntaksvis.
 4. Alle får drikke i egne kartonger, feks melk.
 5. Alle får egne matpakker, inkludert også en brødskive uten pålegg
 6. Vi anbefaler at barn kommer syklende, gjerne med en voksen i følge.

Avslutningen av Multisportuka2020

Da er årets Multisportuka.no over. En glimrende samarbeid på tvers av klubbene i dalen, med instruktører fra HSIL, Lillomarka Ski, Gjelleråsen, Skedsmo, og Årvoll. Håper at dere deler min oppfatning om at våre instruktører var flinke til å utfordre ungene til aktivitet. Neste år blir det enda tøffere. Takk til samarbeidspartnere Oslo Bryteklubb og Oslo Skiskyterlag, som hjalp med øvelser som vi ikke kunne ha gjennomført. En ekte samarbeid i dalen! Takk også til Speidere ved Kolbotn for å kunne leie kano.

Men de viktigste er deltagerne - og så flinke og tøffe barn må en se lenge etter. Å be ungene til å vaske ut grus av sårene - dette er ikke mange som klarer det. Og som jeg skrev tidligere, ekstrem gode svømmeferdigheter av alle. Det var en glede å stå ved Badedammen og se lek i vatn. Vår devise om slitsomt, men gøy fikk noen føle på kroppen, og måtte stå over en dag. Da er det bare å trene. For oss er det gull verdt å høre at det var den beste uken i sommerferien og kan jeg påmelde meg allerede til neste år?.

Til slutt, en stor takk til foreldrene, som overlate sine ungene til oss, særlig i disse Corona tidene. Vi tok en grundig vurdering, og prøvde å holde gruppene adskilt. Hvis noen blir syke de nærmeste dagene, dra til legen, ta en Corona test, og informer Josef (SMS/m: 9083 8066) om at dere tok en test. Vi ønsker alle å bidra til at ingen blir smittet.

Vi legger ut noen bilder på https://www.lillomarkaarena.no/gallery/collections (Multisportuka - Bilder), mens det handler mest om fortelling av opplevelser. Vi ser fram til å treffe ungene igjen i siste uken i sommerferie 2021. Og som Gudbrand sier: den beste betaling er gleden i øyene til ungene. Og jeg er fullstendig enig med Gudbrand, vi fortsetter med slitsomt, men gøy med øvelser til hele kroppen.

Til slutt: Gjenglemt tøy ligger på bordet foran huset i Lillomarka Arena. Dra ditt og hent. På søndag ettermiddag flytter vi alt til Lager 1, og kaster det som ikke er hentet om 14 dager. - Vi sees i siste uken i sommerferien 2021


Fra Akers Avis Groruddalen

Verdt å lese om mestringsfølelse, samhold og stor idrettsglede fra Akers Avis Groruddalen om årets Multisportuka.


Den store sykkeldagen: 200 syklister la ut til en runde i Nordmarka. Noen kommer aldri å glemme den dagen. Fantastisk vær, utrolig fint i Nordmarka for mange. Altfor slitsomt for noen - og dessverre møte med bakken for 10 deltager. Et besøk ved legevakten for kontroll - to negative COVID-19 tester - og tre som var syk i dag. Vi fortsetter med smittevern - og gleder oss til siste dagen. 

Det blir Multisportkonkurranse - med en del nye ting - og noe som er kjent. Vi møtes kl 08:30, og avslutter ca kl 12:30 (ungene hentes innen kl 13). 

Takk for all de fine tilbakemeldinger: 

 • "ønsker at uken aldri slutter"
 • "Multisportuka var det morsomste i hele ferien"
 • "veldig slitsomt, men gøy"
 • "helt støl"
 • "kan jeg melde meg på til neste år allerede"

Da håper vi at siste dagen blir like bra som alle de andre dagene. 


I morgen starter den store sykkeldagen, med 4 forskjellige distanser. Bli forberedt på en del stier, bratte bakker og en herlig mestringsfølelse etter at vi kommet tilbake til arena.

 • Infobrev om sykkeldagen (torsdag), tar med på tur: en liten sekk, reserveslange, stormatpakke, drikkeflaske", og skifte-/badetøy til etterpå. Vi starter grilling rett etter syklingen ca kl 14, og ungene kan dra hjem fra kl 15. - Vi møtes i Lillomarka Arena kl 08:30
 • til Multisportkonkurransen på fredag: Det blir kano-, løping, svømming og orienteering/gruppeoppgaver. Tar med løpesko og svømmesaker - Vi avslutter årets Multisportuka kl 13.


Oppmøte alle dager i Lillomarka Arena 


Vi flytter alt aktivitet til Lillomarka Arena og området rundt. Det blir for fullt i Apalløkka hallen, i.o.m. at Ammerud basket har basketcamp samtidig.  

Mandag kl 08:00 - Oppmøtested er Lillomarka Arena (Bergensveien 80, Oslo).

Multisportuka foregår i år i Lillomarka arena (https://plus.codes/9FFGXVCH+Q8), og derifra drar vi ut til aktiviteter. Programmet 2020 er som følgende:

 • Mandag og Tirsdag: Myrfotball, svømming, løp, bryting, bading og mye mer
 • Onsdag: Rulleski, skyting, kano og andre multisportaktiviteter - tar med kombisko (langrenn) og rulleski (hvis du har - vi har også sko og rulleski til leie)
 • Torsdag: Den store sykkeldagen, mer info på HSIL:Sykling - tar med matpakke med mye mat
 • Fredag: Multisportkonkurranse - med en rekke aktiviteter

Vi vil anbefale barna å ha med godt med trenings (to skift)- og skiftetøy samt ekstra sko hver dag. Dusj inne er stengt pga smittevern, vi prøver å sette opp en utedusj. Det blir mulighet til å oppbevare bager. Ta med en drikkeflaske til påfyll alle dager.Jum

Det oppfordres til ikke å ha med verdisaker. Multisportukas arrangør er ikke ansvarlig for å erstatte verdisaker som blir ødelagt/borte/stjålet. Husk å merke alt tøyet/utstyr godt.

Alle barn må hentes innen kl 1600 (Fredag kl 13). Etter avtalt hentetid går ansvaret for barna over på foreldre/foresatte.

Les mer på Infobrev til Multisportuka.no og Smitteverregler (nedenfor)