Instruktører er klare - nesten hele gjengen har gjennomført livredningskurs

Postet av Multisportuka den 4. Aug 2020

Dette var dagen med livredning. Nesten alle instruktører var med i Sørumsand til å gjennomføre livredningskurs. Først en time med teori, samt øvelser med dukker. Alltid godt å ta en gjennomgang:
1) skjekk om personen er ved bevissthet - hvis ja, snakk med personen og holder han våken.
2) hvis personen er uten bevissthet, ring 113 - så begynner to personer med livredning, mens de andre tar seg av omgivelser og andre involverte
3) sjekk om personen puster ved å legge øret på munnen, og se på brustkassen. Gjør dette i minst 10 sekunder.
4) 30 + 2, dvs 2 innblåsinger og deretter 30 hjertekompresjon (takt: 100/min). Fortsett til ambulansen kommer

Deretter ble det redning i vann: først 200 svømming, deretter dykking etter ring, så hente personen ut av vannet og svøm med personen i 50 m - ganske slitsomt - godt at vi øver hvert år.
En stor TAKK til Sverre og Thomas fra Sørumsand svømming for gjennomføring av kurs. Vi håper og satser på at kunnskapen blir ikke nødvendig under årets Multisportuka. Men, vi er forberedt .
Nå er påmeldingen til Multisportuka åpnet.

Postet av Multisportuka den 20. Mai 2020

Påmeldingen finner du på deltager.no/multisportuka
Vi er i gang med planlegging av "denne uken" som mange husker så godt. Noe nytt hver eneste dag, og mange aktiviteter.
Pga Corona situasjonen venter vi med publisering av ukesplan, bl.a. fordi vi må diskutere med fagpersonal om smitterisiko i hver enkelt øvelse. Men det blir gøy uansett....
Corona og Multisportuka 2020 - vi er i gang

Postet av Multisportuka den 7. Mai 2020

Vi har ventet litt på anbefalinger fra Regjeringen og Folkehelseinstitutt, og vi er sikkert at det blir Multisportuka 14-19Aug2020 i år.
Grunnen er at vi, med 160 utøver og 40 instruktører, ligger under max antall. Videre har vi mulighet til å dele opp i små grupper, og legger opp til godt smittevern under arrangement.
Vi kan ikke garantere at ingen blir smittet, men all forskning viser at ungene har et immunforsvaret som starter med en gang, og er godt i stand til å drepe virene. Dermed, hvis du ikke sliter med lungene, eller har nedsatt immunforsvar - så ser vi ingenting som kan stoppe deg å være med Multisportuka.

Dermed, snart åpner vi påmeldingen, og ser fram til Multisportuka.
Gudbrand, Josef, Andreas og Joar

PS: Påmeldingen kommer rett etter 17 mai